Žirafinina živa knjiga

PS MIKI IN ZIRAFINA

PLESNA ŠOLA MIKI IN ŽIRAFINA POVEZUJETA GENERACIJE

Nekega dne boste dovolj stari, da boste spet začeli brati pravljice.
(Clive Staples Lewis)


Žirafina je radovedna žirafa. Ima veliko srce in dolg vrat, zato poslušati z žirafjimi ušesi pomeni poslušati s srcem in globlje začutiti. Naša pravljična junakinja bo poskrbela za povezovanje generacij. Naš namen je, da z živo knjigo obogatimo otroke od 3. do 7. leta in odrasle.

Pa veste zakaj je živa knjiga?

Živa knjiga ima zgodbo in gibalni del, ki sta med seboj povezana. Prvi del zajema zgodbo, ki nas na otroški in igriv način skozi oči Žirafine popelje skozi dogodivščine. Pri otrokih želimo spodbuditi njihovo lastno domišljijo, ustvarjalnost in poetičnost, ki je okrepljena z zgodbo in nalogami. Z vajami in plesom, ki so posnete v gibalnem delu, otrok razvija desno in levo možgansko polovico, spoznava in krepi svoje telo, razvija orientacijo v prostoru in sledi glasbi in gibu.

Za vas smo pripravili tri lušne zgodbe o Žirafini:
* Prva zgodba o nastanku Žirafine je bila zapisana decembra 2020.
* Druga živa knjiga nas popelje skozi praznične dni.
  Govori o pomembnosti družine, prijateljstvu in veselju.
* V tretji živi knjigi Žirafina stakne prehlad in ga pogumno premaga. 

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate vse tri žive knjige:

1. NANA in NJENA NOVA PRIJATELJICA  -

Priloga za tiskanje: Žirafina_kroj.pdf ,  Žirafina_kroj2.pdf

2.  ŽIRAFINA IN PRAZNIKI - na fotografiji smrečice je link do plesa.

Priloga za tiskanje: Zirafina - Voscilnice.pdf
 


Plesna šola Miki svoje poslanstvo opravlja že 32 let. Prav ta čas nam v veliki meri ni naklonjen za opravljanje našega poslanstva, saj ne moremo izvajati plesnih vadb. To nas je spodbudilo, da postanemo še bolj kreativni. Našo ustvarjalnost smo usmerili v nekaj novega. Glede na čas, ko so družine praktično cel dan skupaj, kdaj zmanjka idej kaj bi še lahko počeli. In tako je nastal novi spletni kotiček, kot pripomoček za nove ideje. Preko spleta vam ponujamo sveže, navihane in poučne zgodbe, katerim smo dodali tudi gibalne, plesne in ustvarjalne dejavnosti. Vse dejavnosti so prilagojene prostoru in starosti otrok. ŽIRAFININE USTVARJALKE

ANJA JESENOVEC 
Odkar pomni so jo zanimale čarobne stvari, odkrivanje intuicije, svet domišljije, čutnosti. Trenutno svoje poslanstvo odkriva v kreativnem delu preko različnih risarskih in slikarskih medijev in s tem počasi združuje strast do ustvarjalnosti in intuitivnega dela z ljudmi. 

DAMJANA BERČIČ 
Plesna vaditeljica, ki najbolj uživa pri delu z otroki. Dobro ji gredo rime in vaje za sproščanje. Zelo je vesela, kadar lahko mladim plesalkam pomaga pri življenjskih napotkih, izbiri šolanja ali pa samo malo poklepeta z njimi.

MARTINA MRAK TEKAVC
S plesno šolo Miki sodeluje že 24 let. Poučevanje predšolskih, šolskih ter tistih malo starejših plesalcev ji je še zdaj v veselje, tako kot prvi dan. Je energična in na plesnih vajah vedno nasmejana. Njeno poslanstvo, ki ga želi predati svojim plesalcem je "Plesati s srcem".

MARUŠA ROŽIČ
Ukvarja se z grafičnim oblikovanjem in video produkcijo. Rada dela z otroki in za otroke, skupaj s Sandro pa predstavlja idejni steber Žirafinine zgodbice. 

SANDRA ŽUNIČ 
Zaposlena je v pisarni, svoje popoldneve pa rada preživlja z otroki. Svojega življenja si ne predstavlja brez otroškega direndaja in plesa.
 
ŠPELA ROZMAN 
Direktorica PŠ Miki. Že 31 let uživa v delu z najmlajšimi in starši. Njene ure so dinamične, zabavne in kreativne. Uživa, ko ideja dobi tudi polet in nastane nekaj lepega v čemer lahko uživajo tudi drugi ljudje. 

 

Hvala našim sponzorjem!