NOVO! Spletni popping tečaj za začetnike

EKSKLUZIVNA SPLETNA PLESNA DELAVNICA 
Kaj je popping? 

Na kratko o nastanku poppinga:
Ples ima toliko zgodb, toliko zgodovine, toliko različnih slogov. To je ulični ples, ki spada med funk stile. Ta plesni slog se je začel v vroči Kaliforniji, med skupinami najstniških prijateljev, ko so v poznih 70. letih plesalci začeli odkrivati tedaj še nepoznane plesne sfere. Bolj popularen je bil v manj razvitih mestih. Plesalci so si gibe domislili sami, jih vadili, potem pa so jih razkazovali v različnih klubih ali celo imeli plesne bitke, kar jih je še bolj spodbudilo k razvoju in napredku teh plesnih gibov. 

O tehniki: 
Ples je zasnovan na tehniki hitre kontrakcije mišic, ki povzroči v telesu trzljaj, imenovan POP oziroma HIT. Plesalec tehniko ob glasbenem ritmu ponavljajoče izvaja in se pri tem poslužuje različnih kombinacij gibov in pozicij ter s tem ustvari popolno harmonijo med glasbo in telesom. Popping je v tistem času mladostnikom pomenil neke vrste pobeg od realnega sveta, identiteto in na nek način nadomestno družino. 

Komu je namenjen začetni tečaj?
Plesne zvrsti so se skozi čas razvijale, zato je pomembno, da jih tudi ohranjamo. Naš namen in sporočilo pa je, da se plesne zvrsti lahko dotaknejo vsakega, ki ima vsaj malo želje, da bi se jih naučil. Zato je začetni tečaj poppinga, ki bo zajemal osnove plesne zvrsti, namenjen vsem generacijam. 

O plesnem učitelju: 
Slamnik 1
Delavnico bo vodil Andraž Mrak, ki je kot plesalec v paru z Dejanom Djurovičem dosegal vrhunske rezultate v članskem electric boogiju in posegal po najvišjih priznanjih v svetovnem vrhu. Njuna kariera je bila zaznamovana s številnimi raznovrstnimi, najprestižnejšimi odličji: v desetih letih sta bila 10-krat državna prvaka, na evropskih prvenstvih vedno med top 3 in bila tudi svetovna prvaka
Andraž Mrak je svoje plesno znanje nadgrajeval po celem svetu (ZDA, Japonska, Južna Koreja).  Že dve desetletji plesno pot nadaljuje kot uspešen plesni učitelj z licenco v Plesni šoli Miki, kjer s svojimi skupinami na svetovnem nivoju dosega vrhunske rezultate. Med drugim je prejel različna priznanja Zavoda za šport Domžale, Plesne zveze Slovenije, Olimpijskega komiteja Slovenije …


Več informacij KMALU.

 

Hvala našim sponzorjem!