Salsation - nova vadba v Plesni šoli Miki!

Salsation je nova zabavna plesna vadba, ki jo od septembra naprej lahko obiskujete tudi pri nas.
Salsation je plesni fitnes program, ki združi klasično treniranje z inovativnimi plesnimi gibi. Je miks različnih kultur, ritmov in gibov. Plesno predznanje ni potrebno, potrebujete le ljubezen do glasbe in gibanja, ter dobro voljo.

Kratek predstavitveni video si lahko ogledate tukaj.

Vabljeni na predstavitev vadbe 17. septembra od 18.00 do 19.30 ure.

Vadba bo potekala ob nedeljah od 19.30 do 20.30.

KAJ JE SALSATION®?
SALSATION je latin dance fitness program, ki ga je skreiral Alejandro Angulo, izjemen plesalec in koreograf.
Beseda izvira iz dveh delov: SALSA (mešanica plesnih zvrsti) in SENSATION (občutek, ki ga tak ples pusti v nas). Program ima v osnovi dva cilja: doživeti ples in se v njem tehnično nadgrajevati ter zelo dober trening. V premišljene koreografije je namreč še bolj premšljeno vpleten koncept funkcionalnega treninga, zato je to ena od trenutno najbolj učinkovitih plesnih vadb.

IZVAJALKA - Irena Pfundner Tkalec, Salsation Elite Instructor
Ko je prvič preizkusila Salsation, jo je popolnoma prevzel. Prevzeli so jo prijetni občutki, spomin na ples, občutek lahke sledljivostji, doživetja in prijeten "musklfiber" prihodnji dan. Sledila je soncu in potovala na workshope v Romunijo, Prago, Italijo, Španijo, Avstrijo, Nemčijo in v Španiji opravila tudi inštruktorski tečaj. Po trdem delu ji je kreator programa Alejandro Angulo podelil naziv Salsation Elite, kar pomeni, da lahko program prestavlja na masterclassih in ustvarja lastne koreografije.

Od lansiranja programa v Sloveniji se je pojavljajo nekaj ponavljajočih se vprašanj, zato jih strnimo tule:

"A TO JE ŠE ENA ZUMBA?"
Ne, ni. Skupno imata samo to, da sta oba latin dance fitness programa. Salsation je bolj plesen, bolj funkcionalen in sama tadva programa najraje primerjam z računalniškim svetom: Kar je Apple v svetu računalništva, je Salsation v svetu dance fitnessa. :)

"AMPAK SALSATION JE MANJ INTENZIVNA VADBA?"
Samo na prvi pogled. Pri Salsationu ne skačemo, ampak plešemo. V vsako koreografijo je spretno vpleten funkcionalni trening. Na koncu je ta vadba veliko bolj učinkovita pri oblikovnaju telesa kot ena ura visoko intenzivnega aerobnega gibanja.

"VENDAR JAZ NISEM PLESALEC!"
Ravno v tem je čar - ni treba biti, lahko pa s pridnim delom to postanete. Vsaka stvar v Salsationu ima svoj smisel, tako se boste nevede počasi naučili tudi plesne tehnike in postajali vse boljši in boljši plesalci.

"KOREOGRAFIJE IZGLEDAJO TEŽKE?"
Ene so izjemno enostavne, druge na prvi pogled bolj zapletene. A če jim ne boste uspeli slediti, prevzame vso krivdo vaditeljica in se do naslednjič nauči še boljšega vodenja :)

"KOMU JE NAMENJEN SALSATION?"
Vsem. Najbolj pa boste uživali tisti, ki imate radi glasbo, sploh latino glasbo. Tisti, ki radi plešete, pa že dolgo niste in to pogrešate. Tisti, ki si poleg rekreacije želite tudi malo napredovati v svojem plesnem znanju. Tisti, ki imate dovolj s testosteronom nabitih vojaških treningov in čutite, da potrebujete nekaj bolj izraznega. Tisti, ki ste kdaj preizkusili ples salse. Tisti, ki radi preizkušate nove stvari. Tisti, ki ste malce bolj čustveni in vam že glasba veliko pomeni. In še kdo...

"NAJBRŽ JE BOLJ ZA ŽENSKE, KAJNE?"
Nikakor! Ni ga čez moškega, ki pleše :P

 

Hvala našim sponzorjem!