Pogosta vprašanja staršev

Skrb za otroke, vzgoja in pravilna usmeritev je pomembna, tako vam, kot nam. Vsak od nas je drugačen in tako se skušamo tudi sprejemati.

Zato hvala, ker nam ali nam še boste zaupali svoje otroke. Potrudili se bomo, da bodo vaši otroci veseli, nasmejani in hkrati opremljeni z novim znanjem, ki ga z veseljem delimo.

Včasih se nam, staršem porajajo vprašanja in pomisleki, preden se odločimo in svoje otroke vpišemo na popoldansko deljavnost.

Morda spodaj najdete odgovor na vaša vprašanja :-) Smo pa vedno veseli vašega klica ali e-pošte.

Sem lahko z otrokom v dvorani na dnevih odprtih vrat?

Seveda lahko. Na prvi vaji je celo zaželeno, da ste zraven. Kasneje si želimo, da starši čakate otroka pred dvorano. Tudi če otrok prvo vajo ne bo želel plesati, mu to dovolite. Naj opazuje in si utvari svoj vtis. Poskrbite, da se bo dobro počutil in se drugič rad vrnil v naše dvorane.

V Plesni šoli Miki otroke navajamo k samostojnosti, zato vse skupine (razen gibalne igralnice 1) z nami plešejo in telovadijo samostojno, brez staršev. Po naših izkušnjah je največja stiska prvih nekaj ur. Po uri ali dveh vaše prisotnosti, je dobro, da se usedete pred dvorano in ste še vedno v bližini, da je ima otrok občutek varnosti. Po nekaj urah, ko bo otrok našel prijatelje v skupini, se navadil pedagoga in novih prostorov, bo samozavestno vstopil v dvorano. In vi boste lahko ta čas izkoristili zase.

Koliko časa potrebuje otrok, da bo samostojno vstopil v dvorano?

Otroci potrebujejo samo toliko časa, da spoznajo prostor, pedagoga in nekaj otrok. Nekaterim uspe v eni uri, drugi pa morda potrebujejo uro ali dve več, a vsem uspe, četudi je včasih potrebno malo več vztrajnosti. Ne obupajte prehitro in ne primerjajte ga z drugimi otroki. Vsak je unikat.

Katero skupino naj izberemo, da bo najbolj primerna za otroka?

Skupine za predšolske plesalce oblikujemo po starosti. Po naših dolgoletnih izkušnjah mlajši otroci veliko bolj uživajo v učenju preko igric, zgodbe, asociacij in dinamične razlage. Otroci uživajo v preizkusih znanja, ugibanju, V kolikor pedagog opazi odstopanja in oceni, da bi se vaš otrok bolje počutil v kateri drugi skupini, bo o tem spregovoril z vami.

Za 3-letnike je tako na voljo skupina MINI, ki je namenjena osnovam, prvim stikom z glasbo, druženjem z novimi prijatelji in sledenju osnovnim navodilom pedagoga. Preko tega se otroci naučijo delovati v skupini in slediti pedagogu. Naučijo se formirati v kroge, vrste, poiskati partnerja za ples in seveda tudi odplesati. Plešemo na otroško in klasično glasbo.
Druga možnost je obiskovanje BALETNE PRIPRAVLJALNICE, kjer se spoznajo z osnovami, abecedo klasičnega baleta. Skozi ritme klasične glasbe jih popeljemo v pravljični svet.
Lahko pa si z otrokom ogledata tudi GIBALNO IGRALNICO 2, kjer je poudarek na različnih vrstah gibanja, orientaciji v prostoru, miselnih in gibalnih nalogah, seveda pa radi tudi zaplešemo.

4 in 5 let stari otroci so vabljeni v skupino MIDI, kjer nadaljujejo in nadgrajujejo svoje plesno znanje. Poleg obvladovanja plesanja v skupini, dobremu sledenju, povezavi različnih gibov in delu v parih, se učijo razlik v osnovnih ritmih in zavedanja prostora. Poudarek je tudi na gibanju z različnimi deli telesa in preizkušanju novih možnosti gibanja. Skozi leto se znanje nadgrajuje.
Če otrok rad posluša klasično glasbo, in je star 4 leta se lahko odločijo tudi za obiskovanje BALETNE PRIPRAVLJALNICE, kjer se spoznajo z osnovami, abecedo klasičnega baleta.Otroci, stari 5 let pa v skupino KLASIČNI BALET 1.
Če otrok rad telovadi, je prava izbira GIBALNA IGRALNICA 2.
 V kolikor vam 5-letnik izrazi željo, da bi plesal zahtevnejše plesne korake, je zanj primerna skupina POP PLESI 1. Dodaja se več plesne tehnike in spoznava plesne elemente različnih plesnih zvrsti.

Kako vem ali moj otrok pleše in napreduje?

Vsak starš, si želi videti srečnega otroka, ki uživa v svoji aktivnosti. Zato imamo dneve, ko odpremo vrata vam, staršem in vas povabimo medse. Takrat vam pokažemo naš napredek. Vedno pa lahko za informacije o otroku vprašate pedagoga.

Kaj pa nastopi?

Vsako leto imajo plesalci iz Plesalnice dva večja nastopa (zimski nastop v januarju in zaključni nastop v juliju) in več internih nastopov v Plesalnici.

Kaj če bi otrok želel prenehati obiskovati tečaj med letom?

Se zgodi, da otroku zmanjka motivacije, da bi se raje igral doma ali na igrišču. Takrat presodite sami ali je res smiselno, da preneha z obiskovanjem tečaja ali je dobro, da vztrajate do konca. Vseeno je to samo ena ura na teden in rituali otroka pomirjajo, tako kot iti vsak dan v vrtec,… Zelo bomo veseli, če se boste o tem posvetovali z nami, preden se odločite za ta korak. Lahko se zgodi, da je na to odločitev vplival tudi kakšen dogodek, ki se ga z lahkoto razreši. Naše mnenje je, da je najboljše, da starši in pedagogi skupaj najdemo rešitev in poskrbimo, da bo otrok ostal nasmejan.

Ali se lahko moj otrok priključi plesnemu tečaju tudi med letom?

Seveda. Tudi takrat imate možnost, da ga pripeljete na vajo. Otrok naj vidi, kako izgleda plesna ura in se potem odloči ali se bo skupini priključil ali ne.

 

Hvala našim sponzorjem!

Zadnje na instagramuUživajte v prazničnih dobrotah! 🥚🍩🐣🐇😋 🧡Vaša Plesna šola Miki🧡 . . . #velikonocniprazniki #plesnasolamiki #velikanoc
Dovolite, da vas povabimo na zaključni 🌷POMLADNI PLES🌷 v petek, 24. 5. 2019 ob 21.00 uri v PŠ Miki v Zgornjih Jaršah. Zavrteli se bomo v veselih plesnih ritmih, poskrbeli bomo za wellcome drink ter pogostitev. Ta večer bomo zaključili plesno sezono rednih plesnih vaj, se poslovili in poveselili. Vstopnina znaša 10 € na osebo. Vstopnice so na voljo na recepciji. Zaradi lažje in boljše organizacije zbiramo prijave: http://www.mikiples.com/vstopna/aktualno/pomladni-ples-2 "SWING into SPRING" Pohitite! :) Vaša plesna šola Miki . . . #psmiki #mikiplesemo #ples #swingintospring #plesnipari #druzabniplesi #plesivparu #pomladniples
Torkovi Miki nasveti!🧐 🍊Dobro jutro🍊 Za naše tekmovalce prihaja čas priprav na državna in mednarodna tekmovanja, kar pomeni, da bodo treningi intenzivnejši in pogostejši, povečala pa se bo tudi "sitnost" naših trenerjev.😄 Da bodo treningi čim bolj produktivni, naj vas spomnimo na športno pijačo, ki si jo lahko pripravite kar sami.💪😎 Med naporno vadbo telo porablja energijo in izgublja vodo ter elektrolite, zato za pitje priporočamo poleg vode tudi sol in ogljikove hidrate.✔️ . ‼️RECEPT za en kozarec‼️: - pol pomarančnega soka 🍊 - pol vode💧 - ščepec soli 🧂 Učinkovita domača športna pijača in to brez dodatnih stroškov. 😉🍹👌 #torkovimikinasveti #sportninasvet #mikiples #zdravozivljenje #sportninapitek #treningi #sportnapijaca
V ponedeljek, 13. maja ob 18.00 uri, vas vabimo na plesno pravljico🐸Žabji kralj🐸 v KD Franca Bernika v Domžalah. Pravljica bratov Grimm govori o lepi princesi, ki prelomi obljubo, da bi dobila kar hoče. Tokrat si jo boste ogledali v izvedbi plesalcev Plesne šole Miki! Primerna je za otroke od 3. leta, vstopnice pa lahko kupite na blagajni KD Franc Bernik. Več: http://www.mikiples.com/vstopna/aktualno/zabji-kralj-13-5-ob-18-00/ . . . #psmiki #mikidancers #mikiplesemo #mikiples #plesnapredstava #plesnapravljica #žabjikralj #zaotroke #otroci #otroskapredstava #ples #domžale #igslovenia #kdfrancabernikadomzale