Plesni festival MIKI KOREOGRAF - VIDEO NATEČAJ

Dragi plesalke, plesalci in starši,

odločili smo se, da v tej izredni situaciji vseeno izpeljemo vsakoletni PLESNI FESTIVAL * MIKI KOREOGRAF. 

DSC 5945

Vabimo vse zainteresirane, da nam posredujete posnetek svoje plesne koreografije, ki si jo bodo naši plesni učitelji ogledali ter podali svoje ocene (več informacij v nadaljevanju). Najboljše tri bomo objavili na naši FB strani. V primeru, da bo katera od  koreografij primerna za skupinsko izvedbo, se jo bomo naučili in izvedli na zaključni produkciji PŠ MIKI, predvidoma 7. 6. 2020.
Vse prispele koreografije, pričakujemo jih do 26. 4. 2020, bodo objavljene na FB v zaprti skupini in si jih boste lahko ogledali le sodelujoči plesalci. Ostale informacije in navodila najdete spodaj.

Vaša plesna šola MIKI


Kaj je to FESTIVAL MIKI KOREOGRAF? 
FESTIVAL MIKI KOREOGRAF je tekmovanje v lastnih koreografijah.
V Plesni šoli Miki, si prizadevamo, da otroci ob naših plesih uživajo, se zabavajo in sprostijo. 
Skozi nastope in osvajanje novih korakov pa jim pomagamo graditi tudi njihovo samozavest in pozitivno samopodobo. Poleg naučenih plesov in korakov, opažamo, da otroci tudi sami radi ustvarjajo nove plese na glasbo po svoji izbiri in nestrpno čakajo zadnjih deset minut vaje, ko lahko pokažejo svoje delo.
Zato smo se že pred 14 leti v Plesni šoli Miki odločili, da to ustvarjalnost spodbujamo. Tako je nastal FESTIVAL MIKI KOREOGRAF.

Komu je FESTIVAL namenjen?
Festival je namenjen prav vsakemu plesalcu-ki, ki pleše v naši plesni šoli ter tudi zunanjim plesalcem-kam. Preko le tega si želimo spodbujati otroško domišljijo in kreativnost. Preko ustvarjanja in sestavljanja plesov se plesalci-ke naučijo koristnih vrlin, ki so dobrodošle tudi v vsakodnevnem življenju, kot so:

1. Samozavest....se predstavijo s svojim delom pred drugimi
2. Kreativnost....poiskati rešitev na drugačen način
3. Organiziranost....kako se lotiti sestavljanja plesa
4. Odgovornost.....držati se dogovorov, projekt izpeljati do konca
5. Izkušnja....kako projekt pričeti ga izoblikovati in ga na koncu predstaviti drugim.

Včasih smo žal mi odrasli tista zavora, ki ustavi otroško ustvarjalnost, samozavest, z besedami : »To je brez veze.«, »Saj ne vem ali ti to lahko« in še bi se našlo.
Poskusimo drugače, pustimo se presenetiti!!! Verjemite, prijetno boste presenečeni.
Spodbujajmo otroke na njihovi poti. Vsaka izkušnja je dobrodošla, saj le tako lahko rastemo in se učimo tako otroci kot odrasli.


SPLOŠNE INFORMACIJE:

PRAVILA:
1) Plesalci-ke se lahko predstavijo:
- posamično(solo)
- v dvojici-družinski člani (duo, trio, ...)

2) Video posnetek, ki ni daljši od 1'30'', posredujete (npr. wetransfer) na #EM#65736f6a6a456b6e63607a67697e206c7f7c#EM# :
 Obvezni PODATKI
-Ime in priimek plesalca-ke,
-starost,
-skupina oz. OŠ, ki jo plesalec-ka obiskuje.

3) Plesalci-ke plešejo v različnih starostnih kategorijah:
- 6 do 9 let
- 10 do 12 let
- 13 do 14 let
V primeru, da v dvojico plešeta plesalca-ki iz različnih starostnih kategorij, dvojica pleše v višji starostni kategoriji.

4) Plesalci-ke se predstavijo v dveh disciplinah:
- REKREATIVNA- plesalci, ki obiskujejo 1xtedensko plesne vaje na osnovni šoli in v Plesalnici
- NAPREDNA - plesalci, ki plešejo 2x tedensko v Plesalnici.

5) Žirija je sestavljena iz treh plesnih učiteljev, ki ocenjujejo izvirnost, energijo, usklajenost (dvojice in skupine)

Nagrajeno bo:
- najboljša energija (odločni gibi, zaplesano z zanosom)
- najboljša koreografija (odraža lastno kreativnost plesalca/plesalcev, je prilagojena znanju plesalca in je usklajena z glasbo in idejo),
- najboljši kostum (izviren, usklajen s plesno točko in plesalcem/plesalci),
- najlepši nasmeh (izraz, izraznost)
- najboljši nastop (tekoče zaplesana točka, samostojen in suveren nastop)

6) Vsak sodelujoči prejme priznanje Plesne šole Miki in praktično darilo. Nagrade vam izročimo po koncu karantene.
 

Galerija

 

Hvala našim sponzorjem!

Zadnje na instagramu📣PZS sporoča, da sta aprilski tekmi MTP odpovedani.📣 Ker trenutne situacije prav nihče od nas ne mora spremeniti, se lahko osredotočimo le na to, kaj lahko spremenimo sami zase.😊 Svojo ljubezen do plesa poglobimo s treniranjem tehnike, sestavljanjem koreografij in odkrivanjem novih gibov, da se bomo na parket vrnili polni inspiracije, močni in gibčni.❤️ Zdaj imamo toliko časa za ukvarjanje z lastnim napredkom, kot še nikoli. Pleši, telovadi, razteguj se - tvoj čas prihaja 🏆 #plesnazvezaslovenije #mtpdance #canceled #bestversionofyou #isolation #dancer #mikiplesnasola💕❤💋 #mikiples #mikiplesnasola
Dolge dneve si popestrite z branjem koristnih člankov o plesu, ki jih najdete na naši Facebook in Instagram strani Živim s plesom. Lahko nam tudi zaupate, o kateri temi bi radi, da se razpišemo v prihodnosti❤️ #dance #gomikigo #mikiberemo #vznanjujemoč #živimsplesom
Kljub temu, da plesnih vaj trenutno ne moremo imeti v živo, so klubski plesalci od trenerjev dobili naloge, koreografije in navodila za treninge doma, da jim ne bo dolgčas in se bodo lahko razgibali ter ohranjali svojo formo. Objavite ali nam pošljite svoje videoposnetke treningov od doma, označite @pkmiki in uporabite #mikiplesemodoma in delili jih bomo na našem storyju.
❗️ODPOVEDANE VSE AKTIVNOSTI❗️ Dragi starši, dragi plesalci, z odgovornostjo ves čas spremljamo dogajanje s pojavom koronavirusa in se po najboljših močeh trudimo izvajati vse priporočene ukrepe. Sledimo navodilom in priporočilom s strani NIJZ, MIZŠ, OKS, PZS in drugih kredibilnih organizacij. Z nekaterimi smo tudi v rednem kontaktu. Ker se stanje ne izboljšuje in je zdravje vas in naših trenerjev za nas na prvem mestu, ❗️z današnjim dnem, 12. 3. 2020, Plesni šola in Plesni klub Miki odpovedujeta vse aktivnosti. Do nadaljnjega so odpovedana vsa tekmovanja, plesni večeri, plesne delavnice… ❗️ Da plesalci ne boste preveč pogrešali svojih trenerjev/učiteljev in fizične aktivnosti, vam bomo poslali navodila za ohranjanje forme. O ponovnem pričetku vseh plesnih aktivnosti boste obveščeni preko e-pošte, FB in spletne strani. Srčno upamo, da bo situacija kmalu obvladljiva in spet nadaljujemo aktivnosti. Do takrat pa vam želimo mirne, zdrave ter z ljubeznijo obsijane dni. Vse dobro vam želimo, Vaša Miki Ekipa